mottó

Hírek

 

Elégedettség-mérés

2018.05.03.

2018 februárjában elégedettség-mérést végeztünk az Iskolánkba járó Diákok, Szüleik és az itt tanító Tanárok között. A szülői és a tanári kérdőívet minden tagozaton ki lehetett tölteni, a diák-kérdőív kitöltését csak a felső tagozatosoktól és a gimnazistáktól kértük.
 
Az alábbi dokumentumban láthatók az egyes kérdésekre érkezett válaszok átlagai.
Köszönjük mindenkinek, aki válaszaival segítette, hogy számokban is kifejezhető módon képet kapjunk munkánkról!

   Elégedettség-mérés (PDF dokumentum, 2018.05.03., 201 kB)

 

Angolos programok iskolánkban

2017.12.20.

Az elmúlt időszakban több angolos programra is sor került.
 
Az első esemény rögtön szeptemberben egy dán diákcsoport látogatása volt. A 27 diák 2 tanárnő kíséretében Haderslev városból egy olyan gimnáziumból érkezett, ahol üzleti tanulmányokat folytatnak, és a három éves képzés részeként látogatást tesznek egy európai országba.
A csoportot egy rövid beszélgetés után körbevezettük a gimnázium épületében, majd angolórákon vettek részt 10. és 11. évfolyamon, ahol játékos feladatok vártak rájuk. A cél az volt, hogy a dán és magyar diákok több témában is beszélgessenek, megismerjék egymást és a másik hazáját, és jól érezzék magukat. Az órák után túró Rudival és pogácsával vendégeltük meg őket.
A dán látogatás során jó volt megfigyelni, milyen könnyedén belelendültek a 10-11.-es diákjaink a beszélgetésbe, és a visszajelzések azt mutatják, hogy – bár nagyon más, a magyarnál sokkal visszafogottabb kultúrát ismertek meg a dánok révén – hasznos, kellemes és motiváló volt számukra a délelőtt.
 
Október hónapban vizsgafelkészítő előadássorozaton vett részt diákjaink egy része az Euroexam Nyelvvizsga Központ szervezésében. A három 1,5 órás alkalom során hasznos tippeket kaptak a középfokú vizsgára való felkészüléshez.
 
A félév folyamán hallgatónk is volt, aki nálunk végezte tanítási gyakorlatát és vizsgatanítását. Bemutatóórát is tartottunk egy 30 fős diákcsoportnak, mely részét képezi a módszertani oktatásuknak. Mindkét esemény a Pázmány Péter Katolikus Egyetem megkeresésére történt, szerveződött.
 
December 5-én karácsonyváró délutánra hívtuk a felső tagozatot és a gimnazistákat. Nagy örömünkre olyan sokan jöttünk el, hogy alig fértünk el a megterített asztalok körül, és a sütemény és a tea is rekord gyorsasággal fogyott. A délután egy részében csapatok mérték össze tudásukat olyan versenyszámokban, mint film- és zenefelismerés, karácsonyi szokások, puzzle. A legnagyobb sikert talán a Kahoot (az e-táblás játék) hozta. A versenyszámokkal váltakozva diákjaink előadásait hallgathattuk: angol nyelvű szavalatokat, történeteket, dalokat és hangszeres zenét. Idén a műsorok mellett hirdettünk sütiversenyt is, melyre tetszetős és finom alkotásokkal neveztek a diákok.
Az angoltanárok nevében köszönjük mindazoknak, akik támogatták programjainkat, különös tekintettel a tantestületre és azokra a diákokra, akik a szórakozáson túl szívesen részt vettek a szervezésben és előkészítésben is.
 
Megköszönve a segítő hozzáállásotokat szeretettel:
 
Kovács Petra és Zsombory Edit