mottó
Elérhetőség Iskolatörténet Patrónusok Bemutatkozás Általános Iskola Gimnázium
 ÜzenetekLetölthető dokumentumokTananyag-tárFogadóóra 
Kápolna Betlehem DÖK Zeneterem Archívum Felvételi Aktuális

Aktuális

 

Iskolapszichológia hírlevél

2020.09.25.

Szeretettel ajánljuk az EKIF iskoláinak iskolapszichológusai által összeállított őszi hírlevelet.
   Iskolapszichológus hírlevél (PDF dokumentum, 2020.09.25., 5,3 MB)

 

Továbbtanulási tájékoztató a 11. évfolyam számára

2020.09.21.

A 11. évfolyamos tanulóknak idén fakultációt kellett választani, egyre intenzívebben készülnek az érettségire, továbbtanulásra. A kétszintű érettségik bevezetésével sokat változott, és azóta is folyamatosan változik a pontszámítási rendszer, változnak az érettségi szabályok.
 
Az ebben való eligazodásban szeretnénk segíteni, ezért szeretettel várjuk az érdeklődőket – szülőket és diákokat egyaránt – az alábbi tájékoztatóra.
 
Témánk: érettségi, egyetemi, főiskolai továbbtanulás (pontszámítás)
Időpont: szeptember 28. hétfő 17.00-tól kb. 18.30-ig. (Új időpont!)
Helyszín: Katakomba (gimnázium, pince)
 
Korábban a szeptember 29., keddet hirdettük, sajnos az az időpont mégsem jó, ezért hoztuk 1 nappal előbbre. Bízom benne, hogy senkit nem hozunk ezzel a döntéssel nagyon kellemetlen helyzetbe!
 
Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
 
Erhardt Emese, Pethő András és Tegzes Kinga
 

 

Budavárért Emlékérem

2020.09.16.

Nagy örömmel adjuk hírül, hogy Király Gábornét ("Marika nénit") – ki igazgatóhelyettesként 27 éven át mély elkötelezettséggel szolgálta Iskolánk ügyét – Budavár polgármestere A Budavárért Emlékéremmel tüntette ki.

Szeretettel gratulálunk a díjhoz!
 
A díjátadóról készült felvétel a Budavári Önkormányzat facebook oldalán tekinthető meg.
 

 

Igazgatói levél a járványhelyzetről

2020.09.04.

Kedves Szülők!
 
Bizonyára várták már, hogy tájékoztatást kapjanak, miként igyekszik Iskolánk megoldani a lehetetlent: a járvány okozta bizonytalan helyzetben kiszámítható, biztonságos tanévkezdésről gondoskodni Diákjainknak (valamint Szüleiknek és Tanáraiknak).
Törekedtünk kerülni a kapkodást, igyekeztünk az első napok tapasztalataival fölvértezve végiggondolni közös ügyeinket és a járvány által elénk állított kihívásokból adódó feladatokat.
Mindezek alapján az alábbiakban igyekszünk összefoglalni a legfontosabbakat:
 
Három alapelvet szükséges hangsúlyozni:
1. Iskolánk mindenben eleget tesz a járványügyi előírásoknak, nem formál (nem is formálhat) jogot arra, hogy a ránk is vonatkozó szabályok bármelyikének szükségességét mérlegeljük.
(A járvány iskolai kezelését illetően sok javaslat is megfogalmazódott, ezen ajánlások sok esetben evidenciának tekinthetők (mint például a megfelelő fertőtlenítőszerek használatának és pótlásának rendje); még több esetben pedig a gyakorlatban kivitelezhetetlennek bizonyulnak (például a tantermi térköztartás biztosítása a csoportlétszámok csökkentése, az osztályok bontása által).
E szabályok és ajánlások már a médiából is jól ismertek a téma részletei iránt érdeklődők számára.)
2. Iskolai közösségünket nemcsak a járvány, hanem a társas kapcsolatok fenntartásának nehézsége és közösségi programjaink hiánya (pl. nagy közös Szent Gellért-zarándoklatunk elmaradása) is veszélyezteti. Fontos tehát hangsúlyoznunk azt is, hogy a kötelező járványügyi fegyelem megtartásán túl nem szándékozunk a központi előírásoknál szigorúbb érdemi szabályokat bevezetni.
3. A fentiekből adódóan, ameddig megtehetjük (vagyis egészen addig, míg – részleges vagy teljes – iskolabezárásra, távoktatásra vonatkozó utasítást nem kapunk), ha korlátozásokkal is, de hagyományos módon igyekszünk működni.
(Annak érdekében, hogy szükség esetén minél zökkenőmentesebb legyen az átállás, a tavaszi távoktatás idején kialakított digitális felületet „takarék lángon” üzemben tartjuk; hibáit folyamatosan javítgatni, használatát egységesíteni igyekszünk.)

Megköszönve eddig is örömmel tapasztalt együttműködésüket, az alábbi – egész közösségünk védelmét szolgáló – rendkívüli intézkedésekről szeretnék tájékoztatást adni:
 
1. Mindkét iskolaépületünkbe csak lázmérés után, lázmentes állapotban szabad belépni (a lázmérést portásaink végzik érintésmentes lázmérővel).
2. A kapukhoz érintésmentes fertőtlenítőszer-adagolókat telepítettünk, belépéskor mindenki számára kötelező a kézfertőtlenítés. (Hamarosan újabb automata adagolókat is elhelyezünk mindkét épületben.)
3. Nagyobb Diákjaink számára a következő munkanaptól fogva az iskola közösségi tereiben a maszk viselése kötelező, alsós gyermekek esetében ajánlott.
4. Kérjük a Kedves Szülőket, hogy csak igazán szükséges esetben jöjjenek be az épületbe. Ha így alakul, ebben az esetben – mint minden más látogatótól is – azt kérjük: viseljenek maszkot!
5. Kérünk mindenkit, hogy gyermeke iskolába való bocsátását illetően legyen nagyon körültekintő és felelősségteljes. Ha kicsit is indokoltnak tűnik, tartsa otthon gyermekét, és erről haladéktalanul értesítse osztályfőnökét is! Jelen rendkívüli helyzetben a szülő írásbeli jelzése is elegendő a hiányzás igazolásához.
6. Ha napközben valamely diákunknál betegség tüneteit észleljük, azonnal elkülönítjük társaitól, értesítjük a szülőt, s azt kérjük, lehetőségihez képest minél hamarabb jöjjön érte/engedje haza.
 
Kedves Szülők!
Bízva abban, hogy eljárásrendek, jogszabályok, protokollok hosszas idézetekkel illusztrált részletezésénél – mint már annyiszor – most is hatékonyabbnak bizonyul a józan és szeretetteljes hang; mindent összegezve ennyit javaslok és kérek:
Függetlenül attól, hogy mi magunk mennyire félünk/nem félünk a járványtól, felelősséggel vigyázzunk egymásra; fohászokkal és konkrét segítségnyújtással, továbbá a szabályok betartásával és betartatásával támogassuk egymást ebben a nehézségekkel, olykor tragédiákkal teli, de sokszor váratlan lehetőségeket és új nézőpontokat kínáló időszakban!
 
Üdvözlettel:
Nyáry Zsigmond
igazgató

 

Szülői levelezőlista

2017.08.31.

Tisztelettel kérjük azon Szülőket, akiknek eddig nem volt alkalmuk, hogy a hatékonyabb információáramlás és a papírral való pazarlás elkerülése érdekében regisztráljanak Iskolánk levelezőrendszerében. Kérjük, segítsenek abban, hogy lehetővé váljék üzeneteink e-mailben való célba juttatása.
Mit kell ehhez tenniük?
 
Kérjük, adják meg szükséges adataikat a
http://alapitvany.sztg.info/iskola internetes oldalon.
 
A központi címlista csak arra ad lehetőséget, hogy az Iskola közvetlenül a Szülőkhöz juttassa el a legfontosabb információkat, de nem teszi fölöslegessé az iskolai honlapon való rendszeres tájékozódást, és nem teszi fölöslegessé az osztályokban működő levelezőlistákat, melyek a kölcsönös eszmecserére, a hatékonyabb szervezésre is lehetőséget biztosítanak.
 
Akinek több gyermeke is jár Iskolánkba, arra kérjük, minden gyermekével külön regisztráljon. Nem fogja a leveleket több példányban megkapni, de így tudjuk biztosítani, hogy minden olyan információ eljusson, melyben valamelyik gyermeke érintett.
 
Köszönettel: az Iskola vezetősége

 

Iskolai ünneplő

2017.06.03.

Iskolánkba érkező új tanulók számára, iskolai ünneplő öltözetünkről:
 
Mindenkinek: gellértes kitűző
Alsó tagozat:
Lányok: egyenblúz (fehér, hímzett, körgalléros); sötét, térdig érő szoknya; sötét ünneplő cipő; kitűző
Fiúk: fehér ing; sötét nadrág; sötét ünneplő cipő; kitűző
Felső tagozat:
Lányok: egyenblúz; sötét, térdig érő szoknya; sötét ünneplő cipő; kitűző
Fiúk: fehér ing; sötét nadrág; sötét ünneplő cipő; tetszőleges nyakkendő; kitűző
Gimnázium:
Lányok: egyenblúz; sötét, térdig érő szoknya; sötét ünneplő cipő; kitűző
Fiúk: fehér ing; sötét öltöny; sötét ünneplő cipő; tetszőleges nyakkendő; kitűző
 
Az alsó tagozatos lányok blúzát az Andi-Sári ruhajavító készíti. (1016 Mészáros u. 9.; Ára: kisebb méret 2500 Ft, nagyobb méret 2800 Ft.)
A felső tagozatos és a gimnazista lányok kétféle fehér blúz közül választhatnak, melyek bármely H&M üzletben megvásárolhatók.
A blúzok az alábbi linkeken megtekinthetők:
http://www2.hm.com/hu_hu/productpage.0639677001.html
http://www2.hm.com/hu_hu/productpage.0507909001.html