mottó
Elérhetőség Iskolatörténet Patrónusok Bemutatkozás Általános Iskola Gimnázium
 ÜzenetekLetölthető dokumentumokTananyag-tárFogadóóra 
Kápolna Betlehem DÖK Zeneterem Archívum Felvételi Aktuális

Aktuális

 

Erasmus+ Folignoban

2022.11.30.

Erasmus+ akkreditációs projektünk keretében vasárnap 10 diák és 2 kolléga uzazott az olaszországi Folignoba. A következő 2 hétben különféle IKT eszközöket ismernek meg, amelyekkel összekapcsolhatják a művészetet és a virtuális valóságot. A helyi középiskolásokkal közösen zajlik a projektmunka. Élményeik az alábbi oldalon követhetők:
https://www.facebook.com/szentgellerterasmus
 

 

Iskolapszichológia hírlevél

2022.11.28.

Szeretettel ajánljuk az EKIF iskoláinak iskolapszichológusai által összeállított hírlevél következő számát.
   Iskolapszichológus hírlevél (PDF dokumentum, 2022.11.28., 9,6 MB)

 

Havi étlap

2022.11.21.

   Decemberi étlapunk (PDF dokumentum, 2022.11.21., 418 kB)

 

Erasmus+ Galwayben

2022.11.10.

Erasmus+ akkreditációs projektünk keretében ezen a héten 10 diák és 2 kísérőtanár vesz részt egy 6 napos környezetvédelemmel és állampolgársággal kapcsolatos projektben, az írországi Galwayben. Élményeik a projekt facebook oldalán követhetők.
 

 

Köszönet az adományokért

2022.10.24.

Kedves Gellértes Adakozók!
Örömmel osztom meg veletek Roman Kyryliuk Tweet üzenetét. Roman önkéntesként dolgozik az orosz invázió sújtotta Ukrajnában. Családjaikat és otthonukat vesztett gyerekek ellátását szervezi. Iskolánk már két ízben segítette munkáját tanszerek, játékok gyűjtésével. A júniusi gyűjtés kiosztásának lezárásaként kaptuk az alábbi üzenetet sok mosolygó gyerek fényképével.
Czike Gábor
 
„Nemrég játékokat adtunk egy szervezetnek, akik mindezeket élelmiszerekkel és tisztálkodási szerekkel együtt bedobozolták és eljuttatták háborúban érintett családoknak. A csomagok első fele Dnyipro, Zaporizzsja, Krivij Rih, Harkiv, Kamjanszke és Nikopol városokba került. Mindannyian nehéz körülmények között élnek. Nehéz megértenünk, hogy az ő életük mennyire különbözik a miénktől. Mindennap küzdeniük kell a mindennapi élethez szükséges feltételekért: a vízért, az ételért és a fűtésért.
Hiszem, egy gyerek sem érdemel ilyen életet, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan minden a helyére kerül. Külön köszönetet szeretnénk mondani a budapesti Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak az elküldött játékokért. A gyerekeknek fontos tudniuk, hogy mi és a világ nem hagyjuk őket magukra, hiszen egyedül lenni ezekben a sötét időkben lehetetlen.
Gyerekek, kultúra, emberiesség, emberi értékek, úgy érzem, minden ország ezeken az értékeken alapul. Ezek által tudjuk jobban felnevelni a következő generációt. A gyermekek lelki sérülései, különösen azok, amiket most szereznek, nagyon nehezek, és kihatással lesznek a jövőbeli életükre. Problémákat okozhatnak a kommunikációban és a szociális életükben. Értékelnünk kell azt, amink van: a vizet a csapból, a meleg szobát és a finom ételeket. Ha ezeket a szükségleteket biztosítani tudjuk magunknak, akkor segíthetünk másoknak. “Megosztás” -ezt tesszük, és az egész világ ezt teszi. “Megosztás” – ez a kulcsa a háború fölötti győzelemnek.”

 

 

Szülői levelezőlista

2022.05.19.

Tisztelettel kérjük azon Szülőket, akiknek eddig nem volt alkalmuk, hogy a hatékonyabb információáramlás és a papírral való pazarlás elkerülése érdekében regisztráljanak Iskolánk levelezőrendszerében. Kérjük, segítsenek abban, hogy lehetővé váljék üzeneteink e-mailben való célba juttatása.
Mit kell ehhez tenniük?
 
Feliratkozáshoz kérjük, küldjön egy emailt Tegzes Kinga igazgatóhelyettesnek a gimnazium@sztg.info címre és adja meg a gyermek nevét, osztályát, a szülő nevét és azt az e-mail címet (esetleg címeket) mellyel a listára fel szeretne iratkozni.
Az 1. és 9. évfolyamra érkező tanulóink szüleit automatikusan fel fogjuk venni a listára a nyár folyamán, nekik külön teendőjük most nincs.
 
A központi címlista csak arra ad lehetőséget, hogy az Iskola közvetlenül a Szülőkhöz juttassa el a legfontosabb információkat, de nem teszi fölöslegessé az iskolai honlapon való rendszeres tájékozódást, és nem teszi fölöslegessé az osztályokban működő levelezőlistákat, melyek a kölcsönös eszmecserére, a hatékonyabb szervezésre is lehetőséget biztosítanak.
 
Akinek több gyermeke is jár Iskolánkba, arra kérjük, minden gyermekével külön regisztráljon. Nem fogja a leveleket több példányban megkapni, de így tudjuk biztosítani, hogy minden olyan információ eljusson, melyben valamelyik gyermeke érintett.
 
Köszönettel: az Iskola vezetősége

 

Iskolai ünneplő

2017.06.03.

Iskolánkba érkező új tanulók számára, iskolai ünneplő öltözetünkről:
 
Mindenkinek: gellértes kitűző
Alsó tagozat:
Lányok: egyenblúz (fehér, hímzett, körgalléros); sötét, térdig érő szoknya; sötét ünneplő cipő; kitűző
Fiúk: fehér ing; sötét nadrág; sötét ünneplő cipő; kitűző
Felső tagozat:
Lányok: egyenblúz; sötét, térdig érő szoknya; sötét ünneplő cipő; kitűző
Fiúk: fehér ing; sötét nadrág; sötét ünneplő cipő; tetszőleges nyakkendő; kitűző
Gimnázium:
Lányok: egyenblúz; sötét, térdig érő szoknya; sötét ünneplő cipő; kitűző
Fiúk: fehér ing; sötét öltöny; sötét ünneplő cipő; tetszőleges nyakkendő; kitűző
 
Az alsó tagozatos lányok blúzát az Andi-Sári ruhajavító készíti. (1016 Mészáros u. 9.; Ára: kisebb méret 2500 Ft, nagyobb méret 2800 Ft.)
A felső tagozatos és a gimnazista lányok többféle fehér blúz közül választhatnak, melyek bármely H&M üzletben megvásárolhatók.
A blúzok az alábbi linkeken megtekinthetők:
https://www2.hm.com/hu_hu/productpage.0925212001.html
https://www2.hm.com/hu_hu/productpage.0939703043.html
https://www2.hm.com/hu_hu/productpage.1081675001.html
 
Más üzletben kapható, hasonló stílusú blúzok is megfelelők.
Pl ez: https://www.bonprix.hu/style/sztreccs-bluz-472660028/