mottó
Elérhetőség Iskolatörténet Patrónusok Bemutatkozás Általános Iskola Gimnázium
 Jelentkezés az 1. évfolyamraFelvételi a 9. évfolyamraÁtjelentkezésJelentkezési lap 
Kápolna Betlehem DÖK Zeneterem Archívum Felvételi Aktuális

Felvételi a 9. évfolyamra

Kedves Felvételizők!
A március 5-i EMMI határozattal összhangban a korábban meghirdetett rend szerint folytatjuk a szóbeli felvételiket. Szeretettel várjuk a felvételizőket és szüleiket hétfőn, illetve szerdán a gimnázium épületében.
 
Szóbeli felvételi beosztás
 
A szóbeli felvételi beszélgetésre a csatolt dokumentumban látható beosztás szerint várjuk a Jelentkezőket és Szüleiket. A jelentkezőket a megadott jelige, ennek hiányában a tanulói azonosítójuk alapján találják meg. (Segíti a keresést, ha a ctrl+f billentyűk megnyomásával kinyitják a kereső ablakot, és oda beírják a jeligét vagy a tanulói azonosítót.)
 
Kérjük, hogy a felvételi beszélgetésre minden Jelentkező hozza magával:
– idei ellenőrzőjét (ha az nincs, az e-napló megfelelő oldalait kinyomtatva)
– magyar és matematika füzetét
– saját, belső jelentkezési lapunkat (akitől még nem kaptuk meg)
– fényképet (aki nem tett a belső jelentkezési lapra)
– akik a központi írásbeli vizsgán többlet időt vagy egyéb felmentést kaptak, a nevelési tanácsadó szakvéleményének egy példányát (amennyiben még nem kaptunk)
 
Kérjük továbbá, hogy a családdal való megismerkedés érdekében a beszélgetésre legalább az egyik szülő kísérje el gyermekét.
A járványügyi előírások betartása érdekében kérjük, hogy pontosan a megadott időpontra érkezzenek, ugyanezen megfontolások alapján „várótermet” az idén nem áll módunkban biztosítani.
 
Akinek a beosztásban található időpont semmiképpen nem megfelelő, kérjük, hogy a 225-0638-as telefonszámon a Gimnázium irodáján kérjen másik időpontot. A szóbeli felvételik miatt délután nem tudjuk felvenni a telefont, ezért kérjük, reggel 7.15 és délután 14.00 között keressenek bennünket. (Emailben nem áll módunkban új időpontot adni.)
(Ezek a változtatások nem jelennek meg rögtön a honlapon, azt csak időnként frissítjük.)
 
A felvételi beszélgetés két részből áll: az ismerkedő beszélgetésen a család jelenlévő tagjai együtt vesznek részt, majd a hittan szóbelin már csak a felvételiző.
 

Kedves Érdeklődők!
 
Sajnos a járványhelyzettel kapcsolatos kormányrendelet az idei évben nem teszi lehetővé számunkra az iskola személyes bemutatását. Sem nyílt napot, sem felvételi tájékoztatót nem tudunk tartani. Helyette (bár a személyes bemutatást pótolni nem tudjuk) összeállítottunk egy tájékoztató anyagot, melyben igyekszünk válaszolni azokra a kérdésekre, melyeket most nincs alkalom feltenni.
 
Felvételivel kapcsolatos tudnivalók
 
Kérjük, olvassák el csatolt felvételi tájékoztatónkat, amelyben minden tudnivalót megtalálnak.
Segítségül néhány gyakran keresett információ:
Saját, belső jelentkezési lapunkat lehetőleg február 20-ig juttassák el hozzánk. Leadható személyesen a portán, postai úton vagy beszkennelve e-mailben (gimnazium@sztg.info) elküldve. (Lehetőleg 1 dokumetumba szkennelve az összes oldalt.) Kérjük, hogy a fényképről se feledkezzenek meg!
Iskolánk hivatalos címe: 1012 Bp., Kosciuszkó Tádé u. 3.
Postacím: 1253 Pf. 58.
Telephelykód: 002
Tagozatkód: 0001 (Két osztályt indítunk, melyeknek a tagozatkódja azonos.)


 
Szóbeli felvételi beosztása (PDF dokumentum, 2021.02.23., 232 kB)
Szóbeli felvételire be nem hívott tanulók (PDF dokumentum, 2021.02.23., 227 kB)
Száraz tudnivalók a gimnáziumról (PDF dokumentum, 2020.12.02., 347 kB)
Hivatalos felvételi tájékoztató (PDF dokumentum, 2020.10.19., 654 kB)