mottó

Hírek

 

25 éves iskolánk - ünnepeljünk együtt!

2018.08.09.

Szeptember 15-én Makkosmárián ünnepeljük iskolánk 25 éves fennállását. E rendhagyó esemény elejétől a végéig az ünnepről szól: a Gellértről, és mindazokról, akiknek a Gellért fontos.
 
Sok szeretettel várunk mindenkit: jelenlegi diákokat, szülőket, családtagokat, tanárokat, korábbi tanárainkat, öregdiákjainkat, barátainkat.
Az egész napos programhoz bárki bármikor csatlakozhat. A rendezvényen való részétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, segítsd ezzel a szervezők munkáját!
 
A nap programja dióhéjban:
REGGEL – Három kirándulás indul Makkosmáriára, különböző távokon és útvonalakon
13:30 – Családi délután Makkosmárián, változatos kézműves és sportprogramokkal
17:00 – Ünnepi szentmise az Angyalok Királynéja templomban
18:00 – Vacsora, ahol mindenkit vendégül látunk egy tál gulyásra. Ezen felül arra kérünk, járulj hozzá valamivel az estéhez! Ez lehet pogácsa, sütemény, szendvics, gyümölcs, üdítő, sör, bor, pálinka, de akár egy zacskó ropi is, a lényeg, hogy szívből jöjjön!
19:30 – Tábortűz, igazi Gellértes hangulatban
 
További információk, friss hírek a gellert25.hu honlapon.
Szeretettel várunk!

 

2018 nyár

2018.06.28.

Június 27-től az iskolát zárva tartjuk.
 
Nyári ügyeleti napok:
Július 11-én 9 és 13 óra között az általános iskolában (Gellérthegy u. 7.)
Augusztus 8-án 9 és 13 óra között az általános iskolában
 
Ebédbefizetés:
augusztus 27-28. 8:00-13:00 az általános iskola épületében (Gellérthegy u. 7.)
pótbefizetés (szeptember 10-től ehet): szeptember 3-4.
 
Tankönyvvásár:
augusztus 31. (péntek) 9-12 óra: alsó tagozat
augusztus 31. (péntek) 13-17 óra: felső tagozat és a 12. évfolyam
szeptember 3. (hétfő) délután: 9-11. évfolyam, osztálytermekben
 
Tanévkezdés:
augusztus 29., szerda 10 óra: osztályozó- és pótvizsgák
szeptember 3.
általános iskola: érkezés 7.45-re iskolai ünneplőben
8.00 Veni Sancte a templomban
gimnázium: érkezés 14.00-ra iskolai ünneplőben
17.00 Veni Sancte a Bazilika előtti téren
 
Szép, ember-gazdagító nyarat kívánunk minden Diákunknak, Szülőnek és Kollégának!
 
Nyáry Zsigmond
igazgató
 

 

 

Erasmus + blog

2018.06.18.

Korábban hírt adtunk arról, hogy iskolánk 5 pedagógusa részt vehet egy Erasmus + pályázaton.
A projekt megvalósításáról bővebb információ az Erasmus blogon olvasható.

 

Tanulmányút és tanfolyam Ausztriában

2018.05.29.

Bad Ischl – Gosau, 2018. május
 
Nagyon jól sikerült és élménydús némettábort tudhatunk magunk mögött. Nem volt időnk szomorkodni az esős, ködös és hűvös májusi időjárás miatt: Gosau, Hallstatt, Bad Ischl, Salzburg, Gosausee voltak főbb állomásaink. És Dachstein jellegzetes csipkés mészkő hegylánca minden reggel felhőben. Kiváló ellátás. Városnézések, múzeumok, kiállítások, változatos és érdekes programok: a vármúzeum Schallaburgban, rövid séta a többezer éves Hallstatt szűk utcácskáin, közös fénykép parányi főterén, ahol alig fértünk el. Sissi és Ferenc József nyomában a „Kaiservilla”-ban, Markus Sittikus Hellbrunni vízikastélya meglepetésekkel és séta a kastélykertben, az Altaussee-i sóbánya vezetéssel, Bad Aussee-ben hajókirándulás és gyaloglás szakadó esőben. 6 km-es séta a Hellbrunner Alleen felidézve „A muzsika hangjá”-t, miközben közeledtünk a Festung Hohensalzburg felé. Rövid csend és megállás a Salzburgi dómban. Mozart városában szabadprogram. És sok apró szűk utca, sikátor, kávézókkal, cukrászdákkal. Kiscsoportos városfelfedező vetélkedő; német oktatás 3 szinten (A2–B1-B2), és a csoporttal elégedett anyanyelvi tanárokkal. Esti imák elmélkedéssel, Taizé-i énekekkel, német imákkal és utolsó este tizennyolcèves szülinapi „meglepibuli”, lufikkal, egy rögtönzött tortával és jó zenékkel ... 6 nap alatt rengeteg színes program, 40 diák, 4 némettanár. És sok-sok nevetés!
A „Szentgellértesek” ezúttal is csillagos ötösre vizsgáztak pontosságból, tisztaságból, önzetlenségből, jó magaviseletből. Németből az érettségin és a nyelvvizsgán bizonyítanak majd, véleményünk és elvárásaink szerint egyre jobb eredményekkel! Amerre jártunk (szállás, étkezés, iskola, múzeumok stb.) mindenki megjegyezte, hogy milyen vidám, kedves, rendes, jól nevelt és okos gyerekek!!!
Köszönet Moharos-Alszászy Judit tanárnőnek a programok előzetes szervezéséért, az előkészítésért és a lebonyolításért. Hoyos Áron tanár úrnak a kiváló idegenvezetésekért, a színes programok szervezésében való részvételéért és a reggeli ébresztőkért. Szende Ágnes tanárnőnek a zökkenőmentes lebonyolításban való segítségért, az apró problémák elsimításáért, az esti imákért. Szelényi Judit tanárnőnek a 24 órás jelenlétért, a hirtelen adódó gondok megoldásáért és a praktikus dolgok elintézésében nyújtott segítségéért.
 
Köszönjük a lehetőséget, hogy elmehettünk, az itthon maradottaknak pedig a helytállást! Ígérjük, ha tehetjük, jövőre is elmegyünk!
 
2018. május 29. Német nyelvi munkaközösség

 

Elégedettség-mérés

2018.05.03.

2018 februárjában elégedettség-mérést végeztünk az Iskolánkba járó Diákok, Szüleik és az itt tanító Tanárok között. A szülői és a tanári kérdőívet minden tagozaton ki lehetett tölteni, a diák-kérdőív kitöltését csak a felső tagozatosoktól és a gimnazistáktól kértük.
 
Az alábbi dokumentumban láthatók az egyes kérdésekre érkezett válaszok átlagai.
Köszönjük mindenkinek, aki válaszaival segítette, hogy számokban is kifejezhető módon képet kapjunk munkánkról!

   Elégedettség-mérés (PDF dokumentum, 2018.05.03., 201 kB)